Tientallen doden door vliegcrash in Indonesië

buitenland
1
30 jun '15
Een militair transportvliegtuig is dinsdag neergestort in de Indonesische stad Medan, met tientallen slachtoffers tot gevolg.

Volgens lokale media zijn tot nog toe zo'n 50 lichamen geborgen, maar het dodental loopt snel op. De luchtmacht liet weten dat in totaal 113 mensen aan boord waren en er waarschijnlijk geen overlevenden zijn. Het toestel kwam neer op huizen en een hotel in de stad in het noorden van het eiland Sumatra. Op foto's en beelden waren een grote ravage en dikke zwarte rookwolken te zien. 

Het neergestorte vliegtuig is een C-130 Hercules. Die vliegtuigen worden ook door de Nederlandse luchtmacht gebruikt. Indonesië houdt ze vooralsnog allemaal aan de grond. Het toestel was net opgestegen vanaf een basis bij Medan. Volgens Indonesische media had de piloot in de gaten dat er problemen waren en wilde hij terugkeren naar de basis. Verhalen van ooggetuigen ondersteunen die lezing.

Zwarte rook ,,Het toestel kwam een aantal keren heel laag overgevlogen'', beschreef een receptioniste van een hotel in de buurt van de rampplek. ,,Er kwam vuur en zwarte rook uit. De derde keer dat het langskwam, stortte het neer op het dak van het hotel en explodeerde meteen.''

Vliegongelukken gebeuren relatief vaak in Indonesië. De afgelopen tien jaar stortten alleen al tien toestellen van leger en politie neer. De Hercules die dinsdag crashte, was gebouwd in 1964.

© ANP 2015
indonesië
vliegramp
medan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi