Premier Marokko reageert op mishandeling homo in Fes

marokko
42
3 jul '15
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft gereageerd op de schokkende mishandeling van een homoseksuele man in Fes.

Tijdens een raadsvergadering donderdag in Rabat reageerde Benkirane op bepaalde gebeurtenissen in het land. Twee daarvan zijn de kwesties rondom de mishandelde homo en de twee jongedames die werden gearresteerd om hun rokjes in Inezgane. Benkirane zei daarover dat de overheid geen partners nodig heeft om wetten te handhaven, verwijzend naar burgers die voor eigen rechter spelen. 

Voor hen heeft Benkirane geen enkel begrip. 'Niemand heeft het recht om als zelfbenoemde rechter op te treden voor gerechtigheid', zei hij in precieze bewoording. Hij voegde toe dat zij die overgaan op agressie niets te maken hebben met Marokkaanse principes. 

'Degenen die verantwoordelijk zijn voor gewelddadige daden hebben geen respect voor de principes en tradities van de Marokkaanse maatschappij.' De autoriteiten in Fes doen er alles aan om de mishandelaars te identificeren. Dankzij de beelden kon de politie twee verdachten aanhouden.

© Redactie 2015
marokko
fes
abdelilah benkirane
homoseksualiteit
mishandeling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi