Marokkaanse imam zamelt geld in voor herstel Canadese kerk

marokko
137
3 jul '15
Een imam van Marokkaanse komaf hoorde in de Canadese stad Toronto dat een jonge moslim een kerk vernielde en kwam direct in actie.

Hij heeft een inzamelingsactie in het leven geroepen om geld in te zamelen voor de kerk. Hamid Slimi is de imam van de Sayeda Khadija Centre in Mississauga in Canada en bezocht de Rooms-Katholieke St. Catharina kerk in Siena. Daar liet priester Camillo Lando hem enkele beelden zien van een vandaal die de kerk vernielde. Geschokt door wat hij zag nam hij het verhaal mee naar de vrijdagpreek, waar hij moslims aanspoorde om te doneren. 

Vandalisme Binnen een dag werd 5000 dollar ingezameld. 'Het was een zeer slecht gezicht. De man die dit gedaan heeft scheurde pagina's uit de Bijbel, brak het altaar en gooide met het kruis', zei Slimi tegen The Star. 'Toen ik dit zag, wist ik dat het pure onrecht was, het is gewoon verkeerd.' De krant weet dat de politie korte tijd later de 22-jarige Iqbal Hessan arresteerde nadat hij door bewakingscamera's werd vastgelegd tijdens de vernielingen. 

Zijn vader vertelde in de rechtbank dat zijn zoon psychische klachten heeft en onlangs werd gediagnosticeerd met schizofrenie. Na onderzoek van de geestelijke gezondheid van de jongeman besloot de politie de vernielingen niet als haatmisdrijf te behandelen. 'Ik vertelde mijn gemeenschap dat er nu niks meer aan gedaan kan worden, maar dat de kerk geld nodig heeft', gaat Slimi verder. 

Totale schade zou rond de 10.000 dollar liggen. Priester Lando is van plan de hele gemeente te informeren over de hartverwarmende inzameling van de moslims. 'Het is ook een daad van vertrouwen en begrip. We leven samen in deze gemeenschap. We moeten mensen van andere godsdiensten eren en respecteren', besluit de christelijke heilige.

Hoeveel geld er uiteindelijk ingezameld is voor de kerk is niet bekendgemaakt. 

© Redactie 2015
marokko
toronto
islam
christendom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?