Leuke, handige en belangrijke weetjes over Marokkanen
Typische Marokkaanse weetjes, herkenbaar voor jong en oud.
lifestyle

In de Westelijke cultuur is een stevige hand de norm. Bij Marokkanen is een slappe hand juist de manier, sterker nog een harde handdruk kan als vijandig worden beschouwd.

Familie is belangrijker dan wat dan ook bij Marokkanen, het komt boven werk, geldzaken en soms zelfs het huwelijk. De ouders hebben veel invloed en de eer van de familie staat hoog in het vaandel.

In Nederland zijn tientallen soorten bestek, voor verschillende doeleinden. In Marokko eet men liever met de handen. Let wel, alleen met de rechterhand pakt of reikt men het voedsel aan, links is onbeleefd.

Lamsvlees is een klassieker in de Marokkaanse keuken, maar onderschat het zeevruchtenbanket van Marokko niet. Er worden in Marokko bijvoorbeeld de meeste sardines gevangen ter wereld. Onnodig om te vermelden dat deze dus uitmuntend kunnen worden bereid.

Een kat die Petra heet of een hond genaamd Bob, in Nederland heel normaal. Bij Marokkanen wordt een (Arabische) mensennaam niet voor dieren gebruikt.   

Suikervrij kennen we niet in Marokko. Een kop thee of kop koffie wordt zonder blikken of blozen met 6 klontjes suiker gezoet.

marokkanen
weetjes
marokko
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi