Marokkanen zamelen geld in voor gehandicapte landgenote na verkrachting en zwangerschap

marokko
33
8 jul '15
Marokkaanse weldoeners zijn een inzamelingsactie gestart voor de 31-jarige Fouzia. Haar verhaal ging viraal op sociale netwerken en schokte duizenden.

Fouzia is lichamelijk en geestelijk gehandicapt en werd meerdere malen verkracht. Vorige week moest ze naar het Mohamed V ziekenhuis in El Jadida om te bevallen nadat ze zwanger werd door de verkrachtingen. Nadat haar verhaal in de publiciteit kwam besloot een groep filantropen om een actie te beginnen voor haar ziekenhuisrekeningen en om haar een huis te schenken. 

Hun droom is de familie een huis te schenken waar ze in kunnen leven. Het gaat om een extreem arm gezin dat in erbarmelijke omstandigheden leeft. The Second Chance lanceerde onlangs de inzamelingsactie op twee websites (link hieronder). 'We dromen samen met u en geloven dat het mogelijk is om onderdak voor Fouzia te regelen. We roepen barmhartige mensen op sociale netwerken op om deze droom waar te maken', zegt de organisatie. 

Op Cotizi (inzamelingsplatform) werd al gauw ruim 200.000 dirham binnengehaald terwijl op Leetchi (eveneens inzamelingsplatform) ruim duizend euro binnenkwam. Het doel is om 250.000 dirham in te zamelen. Dat moet gezien de internationale actie geen onmogelijk doel zijn. 

Televisiezender 2M bezocht het ziekenhuis en het slachtoffer om een reportage te maken. Een arts zegt tegenover de zender dat de baby (een meisje) gezond is en door een keizersnede ter wereld kwam. Ondertussen zijn de autoriteiten bezig met een onderzoek naar de verkrachter, die nog altijd niet gearresteerd is. Hij maakte gebruik van momenten dat Fouzia niet bij haar moeder was. 

Wil jij doneren? Dat kan hier en hier

© Redactie 2015
marokko
el jadida
fouzia
verkrachting
zwangerschap
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?