Bidden in nacht verboden in Marokkaanse moskeeën

marokko
90
9 jul '15
Tijdens de laatste tien dagen van de Ramadan zijn moslims zoals gebruikelijk nóg meer bezig met aanbidding en het verrichten van goede daden.

Al Adl Wal Ihsan is een islamitische organisatie in Marokko en heeft dit principe goed begrepen, zeker tijdens de oneven nachten. Om de laatste tien dagen optimaal te benutten heeft de organisatie besloten om de hele nacht tot zonsopgang te bidden in moskeeën die aangesloten zijn. Dit is echter bij wet verboden. De autoriteiten krijgen hier elk jaar mee te maken, maar de regel blijft: na elf uur in de avond dienen alle moskeeën te sluiten. 

Dinsdag vertrokken politieagenten naar verschillende moskeeën van Al Adl Wal Ihsan in Oujda, Berkane, Jerada en Larache. Daar werd medegedeeld dat het over is met de gebeden en dat moskeebezoekers naar huis moeten, meldt Yabiladi. Regionale delegaties van het ministerie van Islamitische Zaken hebben besloten dat moskeeën buiten officiële openingstijden niet open mogen zijn voor gebeden. 

In de maand Ramadan is de sluitingstijd rond elf uur in de avond. Dat wil zeggen dat moskeeën na het Isha-gebed en de Taraweeh-gebeden direct moeten sluiten.

© Redactie 2015
marokko
moskee
ramadan
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?