Marokkaanse ex-jodin door familie in elkaar geslagen en op straat gegooid na bekering (video)

marokko
220
10 jul '15
Rachel (nu Rachida) Moryousef Bent Azar is door haar familie op straat gezet en flink toegetakeld nadat ze zich bekeerde tot de islam.

Rachida is de dochter van een rabbijn die werkzaam is in Marokko en Israël. De bekeerlinge is nu dakloos en doet haar verhaal tegenover nieuwsbron Goud.ma. Nadat haar moeder te horen kreeg dat haar dochter het jodendom heeft gelaten en tot de islam bekeerde heeft ze haar flinke klappen uitgedeeld. Haar moeder is zeer onwetend en ziet alle moslims als extremisten en terroristen. 

Daarom komt de klap ook extra hard aan. In gesprek met Goud.ma laat ze haar wonden zien en vooral de blauwe plekken op haar lichaam tonen een ernstige mishandeling. 'Ik probeerde mijn moeder uit te leggen dat de islam een religie is van vrede, maar ze bleef erbij dat moslims duivels zijn en elkaar doden, eraan toevoegend dat de misdaden in islamitische staten dat wel bewijzen.'

Overtuiging Toen haar moeder achter de bekering kwam lichtte ze haar tante in en een joodse buurvrouw. 'Ze kwamen naar ons huis en probeerden me te overtuigen om de islam te verlaten, omdat de moslims moorddadig zijn en joden in Israël vermoorden.' Rachida diende hen vervolgens van repliek en schreeuwde dat het juist Israël is die verantwoordelijk is voor het doden van moslims in Palestina. 

Daarop gingen haar moeder, tante en de buurvrouw tekeer. De moslima kreeg klap na klap en werd uit huis gezet. Bovendien is ze nu dakloos en dreigt ze haar kinderen nooit meer te zien. 'Ik wilde niet dat mij dit zou gebeuren, ik wil geen last voor anderen zijn want ik heb ook mijn trots. Desondanks leef ik in een tragedie. Ik heb geen huis en geen geld want ik ben werkloos.'

Koninklijke hulp In een interview met Akhbar Al Yaoum zei ze eerder dat ze erop hoopt dat koning Mohammed VI ingrijpt en een baan voor haar regelt zodat ze een huis kan huren en in vrede kan leven. 'Iedereen dwingt me de islam te verlaten, maar dat zal ik niet doen.' De wens om moslima te worden zit diepgeworteld. Ze werd in Casablanca geboren en in haar tienerjaren wilde ze moslima worden om met een islamitische man te trouwen. 

Haar ouders weigerden echter waarna ze werd geslagen. 'Daarna namen ze me mee naar Israël, waar ze me een joodse man dwongen te trouwen in 2002', zegt Rachida in gesprek met Le360. Met hem kreeg ze twee kinderen, maar scheidde later (in 2008) van haar man omdat hij haar niet goed behandelde. In hetzelfde jaar overleed haar vader in Israël, waarna ze weer met haar moeder terugging naar Casablanca. 

Haar kinderen liet ze achter in de schurkenstaat, omdat haar ex-man weigerde de kinderen te laten vertrekken met hun moeder. 

© Redactie 2015
marokko
islam
bekering
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?