Marokkaanse held Samir redt jongen uit brandend huis (video)

marokko
46
13 jul '15
De 23-jarige Samir El Harracha is absoluut de held van de week in Nederland. Bij een brand in Schoonhoven handelde hij heldhaftig om een mensenleven te redden.

Samir bedacht zich zondag geen twee keer toen hij uit het dak van een huis vlammen zag komen. Hij was onderweg naar de moskee maar trapte vol op de rem om een helpende hand te bieden. Hij liep vervolgens naar de woning toe en trapte de voordeur in. 'Ik wilde weten of er mensen binnen waren', aldus El Harracha tegen NOS. El Harracha zag vervolgens een jongen van vijftien die 'doodnormaal' zijn boterham aan het smeren was. 

De tiener keek hem stomverbaasd aan. Hoewel er op de bovenverdieping een flinke brand woedde, vertrok Samir naar boven, om te kijken of er nog meer mensen binnen waren. Kort daarna stond hij buiten met de jongen die in het huis woont. De brandweer van de streek spreekt over een zeer goede daad. Door zijn heldendaad heeft hij voorkomen dat de tiener gewond zou raken. 

Als een held ziet hij zichzelf desondanks niet: 'Het is normaal wat ik deed. Ik dacht: snel reageren want als er nu iemand ligt te slapen, dan zal ik vannacht niet slapen.' Als Samir ergens over twijfelde was het wel of hij de deur moest slopen: 'Ik dacht, misschien is het wel iets kleins, maar ik heb het toch maar gedaan.'

© Redactie 2015
marokko
schoonhoven
held
samir el harracha
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?