Regisseur Marokkaanse prostitutiefilm toch voor rechter

marokko
77
14 jul '15
Nabil Ayouch is een van de meest gehate personen in Marokko nadat hij de film 'Much Loved' maakte. De film gaat over prostitutie in Marokko en toont veel naakt terwijl personages erop los schelden.

Morgen verschijnt hij in Marrakech voor de rechter voor het aanzetten tot losbandigheid, uitzenden van pornografie en het schenden van de openbare zeden. Een Marokkaanse vereniging die zich inzet voor burgers heeft de aanklacht in mei ingediend tegen de regisseur en hoofdrolspeelster Loubna Abidar. Volgens de vereniging is duidelijk te zien dat de film aanzet tot kwalijke zaken zoals prostitutie en losbandigheid. 

Bovendien heeft het taalgebruik in de film een slechte invloed op jongeren en zet het Marokkaanse vrouwen in een slecht daglicht. Akhbar Al Yaoum weet dat de advocaten van de twee om uitstel van het proces zullen vragen. Als het aan de raadsmannen ligt zal de zaak in september weer voor de rechter komen. Die tijd hopen de advocaten te kunnen gebruiken voor hun verdediging. 

Loubna Abidar heeft inmiddels aangegeven spijt te hebben voor haar rol in de film. De uitspraak volgde na talloze dreigementen. Haar ouders werden zelfs thuis opgebeld, uitgescholden en kregen te horen dat de bedreigers hun dochter iets aan zullen doen. 

© Redactie 2015
marokko
much loved
nabil ayouch
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?