Immense verkeersdrukte 'zwarte zaterdag' in Frankrijk voorbij

buitenland
0
18 jul '15
De drukte van het vakantieverkeer in Frankrijk zaterdag is over zijn toppunt heen. Dit heeft de ANWB zaterdagmiddag laten weten.

Rond 12.00 uur stond er nog 640 kilometer file in heel Frankrijk. Veel geduld was er nodig voor het verkeer via de A7 door de Rhône-vallei naar het zuiden. Daar stond bij elkaar 120 kilometer file tussen Lyon en Bollène. Ook via de A10/A63 van Parijs via Bordeaux naar de Spaanse grens was het druk, alles bij elkaar 95 kilometer. En dat bij vrij hoge temperaturen die opliepen tot 34 graden. Pas zondag neemt de warmte iets af, zo voorspelt de ANWB.

De wachttijd bij de Mont Blanctunnel richting Italië was rond het middaguur ruim twee uur. Dat was zaterdagmiddag teruggelopen tot nog maar drie kwartier. Volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) was het de drukste zaterdag tot nu toe dit jaar in Frankrijk. Vorig jaar stond er op de derde zaterdag in juli 'slechts’ 343 kilometer file.

Ook in Duitsland waren de wegen richting het zuiden erg druk. Vooral de A3 raakte overbelast met de langste file door wegwerkzaamheden bij het Beierse Passau.

© ANP 2015
vakantie
toerisme
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi