Marokkanen redden bejaard koppel uit brandend huis in Italië

marokko
5
20 jul '15
Twee Marokkaanse migranten hebben in Italië een oud koppel uit een brandend huis gehaald.

Dat gebeurde afgelopen vrijdag in Lendinara, een klein stadje in de provincie Rovigo. Meerdere Italiaanse media meldden dat de brand ontstond door kortsluiting in hun koelkast. Toen twee Marokkanen de brand opmerkten kwamen ze in actie. Een van hen trapte de deur in terwijl de ander zich naar zijn huis haastte om een ladder te halen. Daarmee wist hij het huis in te klimmen via een open raam. 

Ibrahim Alouani en Mohamed Kerdoudi konden het huis betreden en wisten het paar te redden nog voor de brandweer arriveerde. Het echtpaar is boven de negentig en vertelden dat ze angstaanjagende momenten beleefden toen ze vastzaten in hun slaapkamer. Daar konden ze niet uit omdat het vuur zich snel verspreidde, meldt MWN.

In gesprek met Italiaanse media vertellen Ibrahim en Mohamed dat ze slechts enkele minuten de tijd hadden om de slachtoffers te redden. De twee redders zijn zich bewust van hun belangrijke daad. Mochten ze vijf minuten later gearriveerd zijn had het paar het waarschijnlijk niet gered door de grote hoeveelheid rook en vlammen.

© Redactie 2015
marokko
marokkanen
italië
held
lendinara
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?