Verdachte lynchpartij Marokko gearresteerd

marokko
15
20 jul '15
De Marokkaanse autoriteiten hebben een man gearresteerd die betrokken zou zijn geweest bij de lynching in Midelt.

Het slachtoffer werd in een markt in Boumiya aangevallen door een groep mannen toen iemand riep dat hij een dief was. Hij zou kort daarvoor 2000 dirham gestolen hebben. Daarop besloot de groep de man zodanig te mishandelen dat hij in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd gebracht. Enkele uren later overleed hij echter. De lokale autoriteiten gingen daarop op zoek naar de betrokkenen. 

In een verklaring spreekt de koninklijke gendarmerie in de regio over een verachtelijke aanval op de vijftiger. Een van de verdachten werd afgelopen zaterdag, tijdens Eid ul-Fitr, aangehouden en in voorlopige hechtenis gezet.

Zorgen Het groeiend aantal van publieke aanvallen groeit in Marokko en komt steeds vaker breed uitgemeten in de pers. Dat zorgt voor kopzorgen bij de overheid. Premier Abdelilah Benkirane en Justitieminister Mustapha Ramid lieten daarop weten dat burgers de rol van de politie niet moeten overnemen en zeker niet voor eigen rechter moeten spelen.

Van de mishandeling in Boumiya zijn beelden gemaakt. Te zien is hoe het slachtoffer op de grond ligt met een bebloed hoofd.
LET OP: DE BEELDEN KUNNEN ALS SCHOKKEND WORDEN ERVAREN

© Redactie 2015
marokko
midelt
lynch
moord
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi