Marokkogangers opgelet: snelwegen Frankrijk geblokkeerd door staking

marokko
20
23 jul '15
Boze Franse boeren hebben donderdag ongeveer alle doorgaande wegen richting de Middellandse Zee geblokkeerd.

Na de Autoroute du Soleil (A6) bij Lyon en de A75 bij Clermont-Ferrand is nu ook de A20 bij Limoges met tractoren en strobalen afgesloten. Vakantiegangers die nog stressvrij naar het zuiden willen, kunnen het beste (een flink stuk) omrijden via Zwitserland, zegt de VerkeersInformatieDienst. De blokkade van de Autoroute du Soleil begon woensdagavond. In zuidelijke richting is de weg dicht bij Limonest, in noordelijke richting bij Chasse-sur-Rhône. 

Ook andere wegen rond Lyon zijn geblokkeerd, zoals de A42 richting Genève, de A46 richting Lyon en de A47 Saint-Étienne-Lyon. Verder naar het westen wordt een blokkade gemeld op de A75 van Clermont-Ferrand naar Béziers, op de A77 Parijs richting Nevers en sinds enige tijd ook de A20 bij Limoges.Alternatieve routes zoeken via de nationale wegen is geen garantie voor een onbelemmerde rit: ook daar duiken boerenblokkades op. 

Dat is onder meer het geval bij de toegangswegen naar Île d'Oléron en Poitiers. Ook is de brug van Tancarville over de Seine dicht.Woensdag blokkeerden Franse veehouders de snelweg A1 tussen Lille en Parijs. Met de acties willen de boeren meer steun van de regering afdwingen. Veel boerenbedrijven verkeren op de rand van faillissement door toegenomen concurrentie uit Midden- en Oost-Europa en door het afschaffen van Europese landbouwsubsidies.

© ANP 2015
marokko
frankrijk
parijs
lille
lyon
staking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi