Turkije beschiet Daesh en Koerden in Syrië

buitenland
46
27 jul '15
Turkse tanks hebben stellingen van Koerdische strijders in Syrië beschoten die tegen Daesh vechten. Dat melden waarnemers en de Koerdische strijders zelf.

Enkele strijders van de zogeheten Volksbeschermingseenheden (YPG) van de Koerden en gematigde Syrische rebellen zijn gewond geraakt. De beschietingen vanuit Turkije waren zondagavond bij Zur Maghar en een ander dorp vlak over de grens met Turkije.

Ontkenning
Turkije heeft de afgelopen dagen aanvallen uitgevoerd op Daesh in Syrië en op de Koerdische PKK in het noorden van Irak. De Turkse regering liet maandag eerst weten te onderzoeken of het leger de Koerdische strijders heeft beschoten om kort daarna te ontkennen dat dit was gebeurd. "De militaire operatie heeft als doel de onmiddellijke dreigingen voor de Turkse nationale veiligheid weg te nemen en richt zich nog steeds op Daesh in Syrië en de PKK in Irak", aldus een woordvoerder.

De strijd in het noorden van Syrië gaat nog steeds door. Met hulp van Amerikaanse luchtaanvallen wisten Koerdische eenheden het plaatsje Sarrin, zo'n 40 kilometer ten zuiden van de stad Kobani in te nemen, meldden waarnemers maandag.

© ANP 2015
daesh
isis
turkije
syrië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi