Brandstichting in Duitse vluchtelingenwoning

buitenland
3
27 jul '15
Een vluchtelingengezin uit de Duitse stad Brandenburg an der Havel is in de nacht van zaterdag op zondag aan de dood ontsnapt. Hun woning werd door nog onbekende daders in brand gestoken.

De 24-jarige moeder van twee dochters van twee en vijf jaar werd wakker van een brandlucht. Ze wekte haar 27-jarige man, die het vuur zelf wist te blussen. De daders zijn nog niet gepakt. Ze wisten na hun daad ongezien weg te komen. De brandstichting is niet de enige aanval op vluchtelingen dit weekend in Duitsland. Zondagavond werd een asielzoekerscentrum in Dresden bekogeld met stenen. 

In dezelfde stad gingen vrijdag aanhangers van de extreemrechtse partij NPD de straat op om te demonstreren tegen asielzoekers. De betoging liep uit op rellen.

In elkaar geslagen
In Greiz werden vrijdag vier Syrische vluchtelingen in elkaar geslagen. De politie pakte drie verdachten op. In Oost-Duitsland is veel verzet tegen de komst van vluchtelingen. Duitsland is een van de landen die de meeste vluchtelingen opvangt. Waarschijnlijk vragen 450.000 mensen dit jaar asiel aan. Vorig jaar waren dat er 200.000. Er worden geregeld vluchtelingenverblijven in brand gestoken. Meestal zijn de daders rechtsextremisten.

© ANP 2015
duitsland
vluchtelingen
brandenburg
geweld
rechtsextremisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?