Afellay gaat in de Premier League aan de slag

sport
31
28 jul '15
Ibrahim Afellay gaat aan de slag bij Stoke City.

De Premier League-formatie maakt maandagavond bekend dat de transfervrije Marokkaanse Nederlander een tweejarig contract heeft gesigneerd in Engeland. Ook PSV hoopte de dribbelaar deze zomer in te kunnen lijven. De 29-jarige Afellay was in Eindhoven in beeld om de selectie te versterken. In 2004 maakte Ibi zijn profdebuut voor de Brabanders. Hij groeide in de daaropvolgende jaren uit tot een dragende kracht én international van Oranje. 

In 2011 werd de rechtspoot verkocht aan FC Barcelona. Na uitleenperiodes aan Schalke en Olympiakos kwam er deze zomer een einde aan het mislukte huwelijk tussen Afellay en Barça. Nu volgt er voor Afellay dus een nieuw avontuur bij Stoke City, dat afgelopen seizoen op de negende plaats eindigde in de Premier League. 

"Het is algemeen bekend dat Ibrahim in de belangstelling stond van diverse clubs. We zijn dan ook delighted dat hij voor Stoke heeft gekozen", vertelt directeur Tony Scholes op de website van The Potters. "Hij heeft erg veel zin om in de Premier League te gaan spelen. Het feit dat er hier een aantal jongens onder contract staat dat hij goed kent, zal hem ongetwijfeld gaan helpen om snel te acclimatiseren."  

Bij Stoke spelen komend seizoen Nederlanders Erik Pieters en Marco van Ginkel. Ook heeft de club van manager Mark Hughes onder meer Marc Muniesa en Bojan Krkic in de gelederen; spelers die Afellay nog kent uit zijn periode in Barcelona. 

© Voetbalprimeur 2015
ibrahim afellay
stoke city
transfer
fc barcelona
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi