Ikea wil vijf vestigingen in Marokko

marokko
8
31 jul '15
De Zweedse meubelgigant Ikea opent binnenkort de deuren van haar eerste filiaal maar daar blijft het niet bij.

In de nabije toekomst wil Ikea nog vier andere vestigingen openen in het Noord-Afrikaans land. Dat meldt weekblad TelQuel. Het blad citeerde een werknemer die zei dat het werk voor de eerste vestiging nu bijna is afgerond. Ondanks een lichte vertraging in de Ramadan hoopt men in oktober dit jaar open te gaan. 'Ikea Marokko heeft al het personeel al ingehuurd, maar de exacte datum van de officiële opening is nog niet bekendgemaakt', klinkt het. 

Nieuwe winkels Dezelfde bron voegt eraan toe dat Ikea nog vier winkels wil openen in Marokko en hoopt daarmee op minimaal tien miljoen klanten. Rabat staat hoog genoteerd voor de tweede vestiging. De eerste wordt overigens geopend in Zenata, tussen Mohameddia en Casablanca. Ikea deed eerder al de belofte om de prijzen aan te passen en alles 'zeer betaalbaar' te maken. 

Het grootste probleem is echter om het merk 'Ikea' bij Marokkanen te promoten. Een onderzoek onder drieduizend Marokkanen heeft uitgewezen dat slechts 4% hiervan weet wat Ikea is. In september gaat het bedrijf daarom een communicatiestrategie lanceren om Ikea bij het Marokkaans publiek kenbaar te maken. Momenteel heeft Marokko met Mobilia en Kitea al soortgelijke winkels.

© Redactie 2015
marokko
ikea
zweden
meubels
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi