Saudische koning op vakantie in Marokko na Frans protest

marokko
32
3 aug '15
Koning Salman van Saudi-Arabië heeft zijn Franse strandvakantie kortgesloten nadat 150.000 bewoners van de Franse Rivièra hadden geprotesteerd omdat hij een openbaar strand voor zichzelf had opgeëist.

Dat meldt de Franse zender RFI maandag. Het strand en de zee bij Golfe-Juan, niet ver van Cannes, waren een week lang verboden terrein voor het normale volk. De koning wilde zich er 'alleen' vermaken, wat tamelijk relatief was omdat hij een gevolg van duizend mensen bij zich had. De sluiting van het strand was niet de enige controverse rond de koninklijke vakantie. Zo zouden ook twee vrouwelijke agenten die de koning moesten bewaken, het verzoek hebben gekregen te vertrekken.

De plaatselijke middenstand ziet de Saudiërs met lede ogen vertrekken, omdat de koning erom bekend staat dat hij zijn geld flink laat rollen. Zo verbleef een deel van zijn personeel in een viersterrenhotel in Cannes, waar de koning de helft van de kamers had afgehuurd. Koning Salman zet zijn vakantie voort in Marokko, hoewel hij eigenlijk nog twee weken aan de Franse zuidkust had willen blijven.

In Tanger werd hij door premier Abdelilah Benkirane en andere hooggeplaatste politici met open armen ontvangen. Naast de koning reisden ook verschillende Saudische prinsen en ministers af naar Marokko. 

© ANP 2015
marokko
saoedi-arabië
opmerkelijk
vakantie
rivera
frankrijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi