Zeker twintig gewonden bij brugongeval Alphen

algemeen
47
3 aug '15
Er zijn zeker twintig gewonden gevallen bij een ongeval met twee bouwkranen in Alphen aan den Rijn. Dat heeft de brandweer laten weten.

De twee kranen zijn in ieder geval op vier huizen terecht gekomen in de Hooftstraat. Reddingswerkers van Urban Search And Rescue (USAR.NL), een team dat - vaak ook met speurhonden - ingezet wordt bij rampen, zijn ook onderweg naar Alphen aan den Rijn. "We zijn gealarmeerd om die kant op te gaan. Er is een team geformeerd. Onze taak zal zijn om te kijken of zich mensen in de ingestorte huizen bevinden. We hebben ook apparatuur om huizen te stutten zodat de brandweer er veilig naar binnen kan gaan", aldus een van de woordvoerders van USAR.

Ramptoerisme De gemeente Alphen aan den Rijn vraagt mensen dringend niet naar de plek te gaan waar maandag twee bouwkranen met een brugdeel omvielen. De hulpdiensten moeten hun werk kunnen doen, aldus de gemeente op haar website. 

Puin Er ligt sowieso één persoon onder het puin van een ingestort huis in Alphen aan den Rijn, waar maandagmiddag twee bouwkranen op vielen. Dat heeft een ooggetuige gezegd tegen de NOS. ,,Er ligt iemand onder, daar wordt mee gesproken. Ook horen we een hond, die in een bench zou zitten.'' De ooggetuige is eigenares van een winkel die maandag totaal verwoest raakte.

Burgemeester De burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn zijn ,,diep geschokt'' door het ongeval bij de Julianabrug maandagmiddag, waar twee grote bouwkranen omvielen. Het is nog niet duidelijk hoeveel slachtoffers er zijn. ,,Op dit moment wordt nagegaan hoe ernstig de situatie ter plekke is'', schrijft de gemeente op de website.

© ANP 2015
alphen aan den rijn
brandweer
brugongeval
usar
brandweer
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi