Drie personen als verdachte aangemerkt na ongeluk Alphen

algemeen
3
4 aug '15
Drie personen zijn in verband met het ongeluk in Alphen aan den Rijn, waarbij twee bouwkranen en een brugdeel omvielen en een aantal gebouwen verwoestten, als verdachten aangemerkt.

Hoofdofficier van justitie Kitty Nooy van het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft dat maandagavond gezegd. De verdachten hebben deze status gekregen, vooral omdat zij dan zwijgrecht hebben en recht op een advocaat. "Het is nog veel te vroeg om te zeggen of er strafbare feiten zijn gepleegd", aldus Nooy. Het drietal meldde zich maandagmiddag zelf bij de politie, aldus Nooy. "Zij wilden hun verhaal vertellen."

Het OM is een strafrechtelijk onderzoek begonnen, samen met de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de voormalige Arbeidsinspectie. Mogelijk is de arbeidsomstandighedenwet overtreden en het kan ook zijn dat er sprake blijkt te zijn van lichamelijk letsel door schuld. Vooralsnog is er één slachtoffer van het ongeluk levend onder het puin vandaan gehaald; hij had last van zijn heup. Er is nog niets bekend over andere mogelijke slachtoffers.

© ANP 2015
inspectie
advocaten
arbeidsinspectie
inspectie sociale zaken en werkgelegenheid
openbaar ministerie
hoofdofficier van justitie
politie
den haag
alphen aan den rijn
kitty nooy
ongelukken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi