Marokkaanse slimmerik ontdekt beveiligingslek in WhatsApp

marokko
34
4 aug '15
Ahmed Lekssays is een 19-jarige Marokkaanse student en heeft WhatsApp enorm geholpen met het melden van een beveiligingslek.

Door de lek kunnen kwaadwilligen toegang krijgen tot WhatsApp-gesprekken en de telefoonlijst met namen en telefoonnummers, zelfs als de telefoon een wachtwoord heeft. 'Ik wist dat de bug in Android zat, dus ik was nieuwsgierig. Daarom besloot ik om het te zoeken in iOS', verwijst hij naar het besturingsprogramma van Apple. 'En ik vond het', voegt hij daaraan toe in gesprek met Moroccoworldnews. 

Bedankje Het team dat bij WhatsApp verantwoordelijk is voor de beveiliging en privacy bedankte Ahmed voor het ontdekken van de lek. 'Bedankt voor je bericht', begon WhatsApp het bericht naar Ahmed toe. Daarna volgde een erkenning van de bug en dat het grote gevolgen kan hebben voor de gegevens op het toestel. 'We hopen dat u soortgelijke kwesties in de toekomst blijft melden. Bedankt voor je hulp om WhatsApp veilig te houden', besloot de woordvoerder. 

De jonge Ahmed ontdekte eerder ook een lek in de Twitter-app van iOS. Lekssays gaat een grote toekomst tegemoet als computertechnicus. Daarvoor studeert hij nu Computerwetenschappen aan de Al Akhawayn Universiteit in Ifrane. Hij is ook permanent lid van OWASP, een online community dat zich wereldwijd inzet voor internetbeveiliging voor bedrijven, educatieve organisaties en individuen.

© Redactie 2015
marokko
whatsapp
beveiliging
ahmed lekssays
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?