Aparte zwemtijden voor mannen en vrouwen in Zweedse zwembaden

buitenland
327
5 aug '15
In Zweden hebben zwembaden nieuwe regels en producten geïntroduceerd waar veel gelovige Zweden blij mee zijn.

Zo verkoopt het gemeentelijke zwembad van Östersund burkinis en hebben andere zwembaden in het land mannen en vrouwen gescheiden tijdstippen gegeven om te zwemmen. Sara Mohammad is Irakese en vraagt zich af waarom de overheid toegeeft aan 'islamisten'.  ‘Velen onder ons zijn (het Midden Oosten) ontvlucht vanwege de culturele en religieuze repressie, de controle over de vrouwelijke seksualiteit en de ontkenning van gelijke vrouwenrechten. We kwamen naar Zweden met hoge verwachtingen omtrent een vrije samenleving. Maar nu zien we hoe de religieuze krachten stap voor stap hun invloed in Zweden vergroten', zegt de verbolgen activiste. 

Mohammad ziet de nieuwe tijden als een absoluut gevaar en houdt er schijnbaar weinig rekening mee dat ook veel christelijke of niet-gelovige Zweden dergelijke regels 'prettig' vinden. Deze groep mensen klaagt vooral over mannen die halfnaakte vrouwen blijven aanstaren, vrouwen die zich bekeken voelen en zelfs erger dan dat: seksuele intimidatie. 

'We hebben dit al meegemaakt, we weten hoe het is en we willen er niet nog eens doorgaan. De scheiding van mannen en vrouwen - bijvoorbeeld door de introductie van afzonderlijke zwemtijden - is het bewijs van de macht van de islamisten en hun capaciteit om oude regels op te leggen in een modern land. Afzonderlijke zwemtijden zijn geen detail, maar een deel van het groter, systematisch en methodisch geheel dat de islamisten nastreven', zegt ze.

© Redactie 2015
zweden
mannen
vrouwen
zwembad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi