Marokko pakt taxidienst Uber direct aan

marokko
5
5 aug '15
Staatspersbureau MAP heeft een artikel gepubliceerd waarin staat dat taxidienst Uber illegaal is in Marokko.

Het bedrijf moet direct stoppen met de diensten. Uber is sinds kort in Marokko actief in Casablanca maar hoopt ook in andere steden aan de slag te kunnen gaan. Als het aan de Marokkaanse autoriteiten ligt stopt Uber binnenkort met de taxidienst. Mochten chauffeurs die hier gebruik van maken en Uber zelf niet stoppen met de praktijken zullen ze verantwoordelijk worden gehouden voor illegale praktijken. Een fikse straf is wat vervolgens in het verschiet ligt. 

Het gemeentebestuur van Casablanca heeft aangegeven alle nodige maatregelen te zullen treffen om de nationale transportsector te houden zoals het is. Dat voorspelt weinig goed voor de taxidienst, die eerder ook in andere landen werd verboden. De manager van Uber Marokko beroept zich op argumenten die we eerder ook hoorden in Europa. Uber is geen taxidienst en moet dan ook niet als zodanig gezien worden. 

'Het is een dienst tussen individuen en professionele transport die via een app elkaar vinden. Uber is geen eigenaar van de auto's en huurt geen chauffeurs in', zegt de algemeen directeur tegenover TelQuel. 'Wat ook belangrijk is om te vermelden, Uber Marokko is niet in kennis gesteld door het gemeentebestuur maar merkte dit via de media op', besluit Meryem Belqziz.

© Redactie 2015
marokko
uber
taxi
illegaal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi