Pastoor wordt moslim en maakt moskee van kerk

buitenland
58
6 aug '15
Adekunle Afolabi is een 45-jarige pastoor in Nigeria en is oprichter en leider van de Apata Adura Cherubim & Seraphim Church.

Hij besloot zijn leven onlangs compleet om te gooien en zich tot de islam te bekeren nadat hij een vreemde man in het wit in zijn dromen zag. Na meer dan 25 jaar als christen bekeerde hij zich tot de islam en gaat nu door het leven als Abubakar Afolabi. Hij zegt vol overtuiging dat de islam 'de enige religie is dat leidt naar de hemel', aldus MWN. 

'Dromen leidden uiteindelijk tot mijn bekering. In eerste instantie merkte ik in de dromen op dat mijn leden op de vloer van de kerk zaten en sommigen van hen bedekten hun hoofden. Ik zag ook dat mensen hun handen en voeten wasten alvorens ze de kerk betraden, net zoals dat in de islam het geval is', zegt de voormalige pastoor. 

Ongeveer 150 leden van zijn kerk namen hem de bekering niet in dank af. Zij verlieten de kerk, maar de reacties waren uiteenlopend. Terwijl sommige familieleden en vrienden zijn beslissing respecteerden, was het uitgerekend zijn vrouw die tegen zijn keus was. 'De enige persoon die op dat moment tegen de keus ageerde was mijn vrouw, omdat ze christen was toen we trouwden.'

De kerk die hij vroeger leidde is inmiddels een moskee geworden waar veel moslims hun dagelijkse gebeden komen verrichten.

© Redactie 2015
islam
bekering
adekunle afolabi
nigeria
christendom
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?