Pakistan opgeschrikt door groot misbruikschandaal

buitenland
29
10 aug '15
In Pakistan is een groot misbruikschandaal aan het licht gekomen. Honderden kinderen zouden seksueel zijn misbruikt door een criminele bende.

Zo'n vijftien mannen maakten video's van het misbruik en chanteerden daarna de ouders van de kinderen, schrijft de Pakistaanse krant The Nation. Het misbruik vond plaats in drie dorpjes in de buurt van de stad Kasur, in de oostelijke provincie Punjab. Bijna driehonderd kinderen zijn het slachtoffer geworden, meldt de krant. De meesten zouden onder de veertien jaar zijn.

De bende zou tussen 2006 en 2014 honderden video's hebben opgenomen. Vervolgens stapten ze daarmee naar de ouders, die werden voorgehouden dat de beelden van hun kind zouden worden verwijderd als ze betaalden. Volgens de kinderbescherming in Pakistan is dit het grootste kindermisbruikschandaal in de Pakistaanse geschiedenis. De autoriteiten zijn een groot onderzoek gestart naar het misbruik. 

Zeven mensen zijn tot nu toe opgepakt in het oosten van het land. Ze zijn tussen de zestien en 25 jaar oud. De eerste misbruikzaken werden afgelopen maand bekend toen slachtoffers naar de politie stapten. Omdat die de aangiften niet serieus leek te nemen, gingen honderden Pakistanen afgelopen week de straat op. Ze denken dat de politie de bende de hand boven het hoofd houdt. De betogers gingen op de vuist met de politie. 

Tientallen mensen raakten gewond.

© ANP 2015
pakistan
kindermisbruik
chantage
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?