Vader in Dubai weigert hulp voor verdrinkende dochter

buitenland
23
10 aug '15
Dubai is opgeschrikt door een dodelijk ongeval die simpel had voorkomen. Het was echter de vader van de jonge vrouw die hulp weigerde.

De vader weigerde namelijk dat vreemde mannenhanden zijn dochter zouden aanraken. Hij liet haar liever verdrinken. Het gezin was naar het strand gegaan voor een plezierdagje. Dat lukte aardig totdat de 20-jarige dochter van het gezin in de problemen raakte toen ze ging zwemmen. Ze riep om hulp maar haar vader weigerde hulp voor zijn dochter. 

Politiechef Ahmed Burqibah doet tegenover Emirates 24/7 zijn verhaal over de gebeurtenis. 'Hij had liever dat zijn dochter stierf dan dat zij door een vreemde man aangeraakt zou worden', klinkt het. Twee lifeguards wilden haar gaan redden maar de Aziatische man weigerde hulp omdat zijn dochter hiermee 'onteerd' zou worden, verteld de politieman.

'De vader was groot en sterk', zegt hij, "en trok aan de badmeesters en werd gewelddadig. Hij verkoos haar dood boven 'ontering' door vreemde handen.' Burqibah heeft in zijn carrière al veel gezien en meegemaakt, maar dit blijft hem bij. 'Een van de dingen die ik niet kan vergeten', zegt hij. De vader is inmiddels gearresteerd en vervolgd.

Het is niet bekend uit welke geloofsovertuiging hij zijn dochter liet verdrinken.

© Redactie 2015
dubai
ahmed burqibah
bizar
verdrinking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?