Opa (91) smokkelt kilo's cocaïne in tas

buitenland
10
11 aug '15
Een 91-jarige Australiër is in Sydney betrapt met 4,5 kilo cocaïne in zijn bagage. Het wit goedje zat verstopt in 27 stukken zeep.

Dat meldt het AD op basis van een artikel van MailOnline. 'Drugsopa' Victor Twartz landde kort daarvoor na een vlucht uit India. Het gaat om een gepensioneerde chirurg en lid van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten. Hij is vandaag aangeklaagd maar pleit onschuldig. Hij zou mensen in New Delhi ontmoet hebben die misbruik van zijn goede wil hebben gemaakt. De drugskoerier ontmoette hen via internet. 

De autoriteiten van Australië gebruiken de vangst als voorbeeld om mensen te waarschuwen voor buitenlandse bendes: 'Wie bewust of onbewust drugs het land invoert, moet met de gevolgen rekening houden', klinkt het. Bovendien is je bagage een persoonlijke verantwoordelijkheid, zegt de politie. 'Als u wordt gevraagd iets voor een ander mee te nemen, weet dan precies wat erin zit.'

Volgens de verdachte had hij de tas gekregen met de mededeling dat er cadeautjes inzaten voor een bekende in Australië. Over twee maanden moet hij zich voor de rechter verantwoorden. De cocaïne heeft een straatwaarde van ruim 860.000 euro.

© Redactie 2015
opmerkelijk
drugssmokkel
india
sydney
australië
cocaine
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?