Egyptische acteursvereniging zegt sorry tegen Marokko na respectloze uitingen

marokko
74
12 aug '15
Opnieuw heeft een bekende Egyptenaar zich negatief geuit over Marokko en dat land als land van prostitutie neergezet.

Afgelopen week ontstond commotie over een video waarin acteur Hassan Hosny met de Saudische acteur Majeed Alrhedi aan de praat raakten. Alrhedi vroeg de oudere Hosny om advies over trouwen en om vervolgens op huwelijksreis te gaan naar Marokko. In zijn reactie zegt Hosny: 'Waarom zou je een broodje meenemen naar een restaurant?'. Daarmee suggereerde hij dat er genoeg seksuele diensten zijn in Marokko en dat je niet getrouwd hoeft te zijn voor bepaalde (seksuele) zaken. 

Excuses Later kreeg Hosny de mogelijkheid om excuses aan te bieden voor zijn woorden. Dat weigerde hij echter. De Egyptische Unie voor Acteurs is in een verklaring wel zo netjes geweest om dat te doen. Directeur van de unie Achraf Zaki betreurde de beledigende opmerkingen. Hij voegde toe dat Hosny wel degelijk spijt heeft van zijn uitspraken. 'Hij heeft zijn spijt tegenover mij uitgesproken over de uitspraken die hem werden toegeschreven.'

Zaki voegde toe dat de acteur wel degelijk van het Marokkaans volk houdt en hen respecteert. Het is uiterst opmerkelijk dat uitgerekend Hosny dat soort woorden in de mond nam. Hij kreeg meerdere onderscheidingen in Marokko voor zijn werk. 

Verkeerd geïnterpreteerd Zaki zegt vervolgens in gesprek met de Egyptische televisiezender Ten TV dat de reacties tegen Hosny te heftig en onlogisch zijn. De media zouden zijn woorden verkeerd hebben begrepen. De directeur betoogde dat Hosny niet bedoelde dat Marokko een 'sex restaurant' is waar seksuele diensten direct beschikbaar zijn. 

'De uitdrukking wil zeggen dat Marokko een land van schoonheid is en dat Marokkaanse vrouwen mooi zijn. Dit is zo'n eenvoudige uitdrukking en geen aanval tegen Marokkanen', besluit hij. Hieronder het filmpje waar veel om te doen is geweest.

© Redactie 2015
marokko
hassan hosny
prostitutie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?