'Nederlandse media jankt over joden en negeert mishandelde Marokkaan'

algemeen
65
13 aug '15
Nieuwswebsite DutchTurks haalt gigantisch hard uit naar het huidig mediaklimaat in Nederland. Daarvoor gebruikt de redactie een simpel voorbeeld.

De website spreekt over een 'verrot medialandschap' omdat er nogal selectief wordt gedaan over berichtgeving. Dat gevoel heerst bij veel Nederlanders met een allochtone komaf en werd onlangs nog eens triest zichtbaar. Afgelopen weekend was er een politiestaking waardoor verschillende Eredivisie-wedstrijden niet door konden gaan. In Den Haag vierden de supporters van Ado Den Haag op dat moment een feestje. 

Daarbij zouden antisemitische leuzen geroepen worden. Je raadt het al, massale verontwaardiging in de pers en het openbaar ministerie voerde snel een onderzoek in. Naast de antisemitische leuzen vond ook nog een ander kwalijk incident plaats, waarbij een Marokkaanse man voor zijn leven moest rennen.

Mishandeling Volkskrant-journalist Huib Modderkolk was tijdens het 'supportersfeestje' aanwezig en deed verslag. Hij tweette dat een Marokkaanse man werd geslagen en blikjes bier naar zich toe gegooid kreeg. 'Man vlucht', besluit Modderkolk de tweet. De bron vraagt zich af waarom een dergelijke groepsmishandeling - die zomaar dodelijk had kunnen aflopen - niet breed is uitgemeten in het nieuws. 

Met de uitspraak 'Alsjeblieft zeg, kan het nog hypocrieter?' slaat de redacteur de spijker vervolgens op z'n kop. Tot slot: 'Nu zou technisch gezien de Marokkaanse man ook een jood kunnen zijn, maar ik ga er even niet van uit. Anders hadden we dat wel gelezen in de krant toch?'

© Redactie 2015
marokkaan
antisemitisme
marokkaan
ado den haag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi