Marokkaanse jongens weerleggen leugens Geenstijl-journalist Jan Roos (video)

algemeen
71
13 aug '15
Twee jongeren hebben beelden aan AT5 doorgespeeld waar duidelijk in te horen is dat Jan Roos 'Ik hak je kanker kop eraf' zegt tegen in ieder geval één van de jongens die hem belaagd zouden hebben.

Dinsdagavond deed hij op Twitter verslag van de gebeurtenis waarbij hij door twaalf Marokkanen werd aangevallen met stenen, stokken en ijzeren staven. Aan de gebeurtenis hing direct een smerig luchtje want Jan Roos en verdachte omstandigheden zoals geen verwondingen en geen aangifte. Gisteren meldde Het Parool al dat de feiten toch 'net' even anders liggen. Zoals velen al vermoedden: Roos loog over de aanval en zijn eigen inbreng daarin. Sterker nog: het is Roos die een duidelijke doodsbedreiging uitte. 

De 'journalist' van GeenStijl heeft vooral getuigenverslagen tegen zich. Meerdere mensen meldden dat hij een kapmes uit de auto haalde en de jongens daarmee bedreigde. Hij stelt echter dat het om een 'knuppelachtig ding' ging. Uit beelden is echter duidelijk te horen dat hij zegt 'Ik hak je kanker kop eraf'. Wij hier op de redactie zijn geen forensische genieën maar iemand de kop afhakken met een knuppel is best lastig, al dan niet onmogelijk. Ook hieruit blijkt maar weer dat sommige journalisten het vak besmeuren en de maatschappij ernstige schade toebrengen door simpelweg te jokken. 

Interview AT5 sprak gisteren met twee jongens van vijftien en zestien die bij het incident betrokken zijn geweest. Zij namen tijdens het interview ook de beelden mee waaruit de doodsbedreiging duidelijk te horen is. In combinatie met ooggetuigen is het wel erg gesteld met de beweringen van Roos. De jongens zeggen tijdens het interview dat ze hun verhaal willen doen omdat ze vooral willen laten zien dat de feiten anders zijn en dat het niet zo erg gesteld is met hun buurt in Amsterdam West. 

'We willen vooral even duidelijk maken dat het hier géén Gazastrook is.'  In het interview zeggen de jongens dat het kapmes dat Roos bij zich had ongeveer een metertje was. Lees hier het interview. Hieronder de beelden waar de opmerkingen te horen zijn.

</ iframe>

© Redactie 2015
marokkanen
marokkaan
jan roos
geenstij
journalist
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi