Vier maanden cel en boetes voor mishandelen homo in Marokko

marokko
26
13 aug '15
Vandaag heeft de rechtbank van Fes zich uitgesproken over de mishandeling van een homoseksuele Marokkaan.

Het 25-jarige slachtoffer werd op 29 juni door een groep zowel verbaal als non-verbaal aangevallen toen hij zich op straat begaf met een vrouwenjurk aan. Tot nu toe hebben de autoriteiten twee verdachten opgepakt, die vandaag hun vonnis hebben gehoord. Ze moeten beiden vier maanden achter slot en grendel brommen en dienen een boete van elk 500 dirham op te hoesten. Vorige week kon het slachtoffer zijn verhaal doen voor de rechter. 

Hij eiste volgens zijn advocaten een symbolisch bedrag van één dirham, meldt Yabiladi. De raadsmannen vinden het zorgwekkend en betreuren het feit dat er maar twee verdachten berecht zijn terwijl de groep uit zeker tien mensen bestond. Het incident deed veel stof opwaaien omdat er beelden zijn gemaakt van de aanval. De man kwam zonder al te veel kleerscheuren uit de benarde situatie. Dat had hij te danken aan een agent die in de groep sprong en de belagers met zijn wapen op afstand hield.

De twee verdachten zijn overigens geen onbekenden in de buurt. Zij werken als straatverkopers die sinaasappels aan de man proberen te brengen. 

© Redactie 2015
marokko
homoseksualiteit
fes
mishandeling
homohaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?