Woede in Marokko om belachelijke straf voor pedofiel

marokko
13
13 aug '15
Marokkaanse mensenrechtenorganisaties hebben woedend en vol verbijstering gereageerd op een rechterlijke beslissing in Agadir.

Daar kreeg een pedofiel afgelopen maandag slechts acht maanden cel opgelegd voor kindermisbruik en seksuele intimidatie. Het gaat om een 65-jarige winkelier uit regio Taroudant. Hoewel hij maximaal dertig jaar cel kon krijgen komt hij er met nauwelijks één jaar goed van af. De verdachte zou herhaaldelijk een 10-jarig meisje op seksuele wijze hebben lastiggevallen. Het slachtoffertje woonde bij hem in de buurt. Hij zou haar in zijn winkel hebben misbruikt en haar hebben gefotografeerd terwijl ze naakt was. 

De verdachte werd vorige week gearresteerd toen de moeder van het meisje hem aangaf bij de politie. Tijdens het verhoor gaf hij toe dat hij de ouders van het meisje had gechanteerd. Hij zou de foto's op sociale netwerken zetten als het misbruik naar buiten kwam. 

Stap terug Marokkaanse verenigingen beschouwen  de uitspraak van het Hof als 'een stap terug in de strijd tegen pedofilie en seksueel misbruik in Marokko'. Salaheddine Guenaoui, hoofd van vereniging Nahmi Weldi, ondersteunde het gezin en sprak zijn teleurstelling en woede uit over de lichte straf. Tegenover Al Yaoum 24 zegt hij dat de rechtbank hiermee pedofilie stimuleert. Hij gaat de familie adviseren in hoger beroep te gaan. 

Guenaoui zegt daarbij dat hij in de rechtbank was en dat het slachtoffer ook aanwezig was. Zij leek psychologisch diep geraakt te zijn en wijst erop dat ze psychologische hulp krijgt.

© Redactie 2015
marokko
pedofiel
justitie
pedofilie
agadir
taroudant
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?