Jokkende journalist Jan Roos mikpunt van spot na foto met kapmes

buitenland
44
14 aug '15
GeenStijl-journalist Jan Roos blijft de gemoederen bezighouden op sociale netwerken.

Zeker nadat rapper Rachid El Ghazaoui (ook bekend als Appa) een foto op Twitter postte waarop te zien is dat Roos net van de Marokkaanse jongens wegloopt. Hij heeft inderdaad een immens kapmes bij zich. Roos bevestigde op Twitter al dat hij inderdaad op de foto staat. Daarmee kan de zaak weleens heel vervelend aflopen voor de journalist, die het hazenpad lijkt te nemen. 

'Na tientallen bedreigingen ben ik het hier wel zat. Ik ga u tijdelijk verlaten. Succes met dit doodzieke land', tweette Roos later. Sommige gebruikers op het netwerk zien dit als een vluchtpoging nu de journalist wel heel erg in het nauw is gedreven door het bewijsmateriaal. Door de foto en de beelden waarin Roos duidelijk te horen is terwijl hij dreigt 'een kanker kop af te hakken' van een van de jongens vragen velen zich af waarom hij nog niet gearresteerd is. 

Jongeren bedreigen met een machete (soort kapmes) is op z'n zachtst gezegd wel een arrestatie en vervolging waardig. 'Gelukkig zien we de hypocrisie niet terug in t gevalletje #JanRoos Kinderen dreigen met een kapmes is niet erg, zijn toch maar Marokkaantjes', klinkt het.

Spot Hoewel er veel serieuze berichten worden geplaatst zien sommigen de leugens en het kapmes als voer voor spot. Zo is de hashtag #jesuisjanroos populair en is zijn foto vaak bewerkt met filmfiguren die bekend staan om hun kapmessen.

© Redactie 2015
jan roos
journalist
geenstijl
verward
doodsbedreiging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi