Gevluchte overvaller in Marokko gepakt na pestfoto's aan rechters

marokko
16
17 aug '15
Als overvaller die net een juwelier heeft overvallen en daarbij twee miljoen euro buit heeft gemaakt zou je er alles aan moeten doen om niet op te vallen.

Dat geldt echter niet voor Nabil Ibelati. De Franse Marokkaan vluchtte onlangs naar Marokko nadat hij een juwelier overviel in Cannes. De geschatte buit ligt rond de twee miljoen euro, melden Franse media. Door het geld en zijn vrijheid in Marokko begon Ibelati hoogmoedig te worden. Hij publiceerde meerdere foto's van zijn 'goodlife' in Marokko en stuurde zelfs ansichtkaarten naar rechters. 

Op de kaarten is Ibelati te zien terwijl hij van zijn vrijheid geniet. De opmerkelijke zaak zorgde voor veel media-aandacht in Marokko en Frankrijk. Belangrijk om te benoemen: Ibelati kreeg begin augustus tien jaar celstraf opgelegd voor zijn aandeel in de overval. 

Over en uit De Algemene Directie voor de Nationale Veiligheid (DGSN) is in Marokko de politieautoriteit en meldt dat het over is met de grollen van de gevluchte overvaller. Hij is gearresteerd en riskeert een lange celstraf. Hij werd gevangen gezet in afwachting van zijn rechtsgang. Marokko levert geen onderdanen uit dus Frankrijk hoeft niet op hem te wachten. 

Wel is het mogelijk dat hij zijn tien jaar celstraf in Marokko moet uitzitten. 

© Redactie 2015
marokko
frankrijk
opmerkelijk
nabil ibelati
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi