Spaans festival weert joodse zanger

buitenland
20
18 aug '15
De joods-Amerikaanse reggaezanger Matisyahu mag niet optreden op een festival in Spanje.

De organisatoren van Rototom Sunsplash hebben zijn show geschrapt, omdat hij niet wil zeggen hoe hij over de situatie in het Midden-Oosten denkt. "Verschrikkelijk en beledigend", zegt Matisyahu op zijn Facebookpagina. Matisyahu, die in het echt Matthew Paul Miller heet, zou komende zaterdag optreden op het festival tussen Valencia en Barcelona. Een anti-Israëlische organisatie had opgeroepen het optreden te schrappen vanwege de situatie in het Midden-Oosten. 

"Als enige openlijk joodse artiest probeerden ze me te dwingen tot politieke uitspraken. Moesten de andere artiesten zich ook uitspreken om te mogen optreden?", schrijft Matisyahu. De organisatoren zeggen dat het optreden van Matisyahu "alleen maar ruzie, onbegrip, intolerantie en onbuigzaamheid" zou hebben gebracht. De zanger wil volgens hen geen antwoord geven "op simpele en legitieme vragen over oorlog als een middel om conflicten op te lossen".

Matisyahu stond in 2006 op het Lowlands-festival. Hij viel op door zijn orthodox-joodse uiterlijk met pijpenkrullen, lange baard en hoed. Tegenwoordig kleedt hij zich anders en is zijn baard afgeschoren.

© ANP 2015
matisyahu
spanje
zionisten
rototom sunsplash
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi