Wat je niet in de media leest: Amerikaanse politicus pleit voor kernbom op moslims

buitenland
58
20 aug '15
Sid Miller is commissaris voor Landbouw in Texas en is zo duivels als maar kan. Mogen we dat zeggen? Ja, dat mag zeker.

Hij pleit namelijk voor een kernbom op de islamitische wereld. Dat deed hij op zijn Facebookpagina, waar hij meer dan 100.000 likes heeft. Hij postte een foto met daarop de schrikbarende tekst 'Japan en de VS leven sinds 9 augustus 1945 in vrede. Het is tijd voor ons om vrede te sluiten met de islamitische wereld'. Achter de tekst staat een foto met een kernexplosie. Daarmee staat hij voor 'vrede' sluiten met miljoenen moslimdoden als gevolg. Het schokkende aan de uitingen is dat ze komen van een persoon met veel invloed. 

Naast veel kritiek reageerden sommige Amerikanen positief op het voorstel. 'Tijd om er nog een te laten vallen', klonk het. Daarop reageerde een ander: 'Eentje maar?' Facebook verwijderde de post gelukkig, maar het stukje haatzaaien had zich al afgespeeld. 

Geen excuses Zijn politiek adviseur sprak later over de ontstane ophef en staat achter de teksten. 'Wij geloven dat de post stof tot nadenken is en we zullen ons daar niet voor verontschuldigen', zei hij, eraan toevoegend dat 18 mensen toegang hebben tot de pagina. Texas is politiek gezien zeer conservatief en heeft een moslimgemeenschap van ongeveer 400.000 leden.

© Redactie 2015
vs
sid miller
texas
islamhaat
islamofobie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi