Arie Boomsma bezorgd om islamitische vrienden en buren

algemeen
26
24 aug '15
Arie Boomsma maakt zich zorgen om zijn islamitische buren en vrienden. Dat zegt hij maandag in een blog op zijn website waarin hij reageert op kritiek op zijn nieuwe tv-programma.

In dat programma, dat dit najaar wordt opgenomen, gaat de presentator op pad met tot de islam bekeerde jongeren en hun ouders en probeert zo de relatie tussen ouders en kind te verbeteren. Boomsma kreeg veel kritiek over het nieuwe programma en gaat in de blog in op een aantal van die reacties. 

Welzijn Naar aanleiding van het incident in de Thalys van afgelopen vrijdag, waarbij een man die een kalasjnikov bij zich had werd overmeesterd, schrijft hij: "Ik maak me na zo'n drama nog meer zorgen om het welzijn van mijn islamitische buren en vrienden die, net als u en ik, vrezen voor dit soort terrorisme, omdat zij dan dus op de wanddaden van terroristen die dezelfde god claimen worden afgerekend, maar daarnaast ook nog te maken hebben met een verhardende samenleving die extremisten en islamitische Nederlanders over een kam scheert".

PVV Ook gaat hij in op een tweet van PVV-Kamerlid Martin Bosma. Bosma vroeg zich eind juli op Twitter af of Boomsma, die volgens Bosma 'begrip wil kweken voor de islam', zich niet in Middelburg moest melden om uitleg te geven nadat een moskee toestemming had gekregen om op vrijdag op te roepen tot gebed. 

Zelf begrijpt Boomsma niet precies waarom Bosma hem hiermee in verband brengt, wel schrijft hij: "U benadert islamitische landgenoten alsof ze een beweging vormen, een tsunami zou een sluw strateeg als metafoor kunnen kiezen, van kwaadwillende exoten. Dat is niet verstandig, en net zo gemakzuchtig en storend als beweren dat iedereen die PVV stemt een ontoereikend IQ heeft, of zich angstig beweegt over de straten van middelgrote provincieplaatsen, schuw over de schutting kijkend van elke nieuwkomer in de buurt. We moeten samen maar proberen de mensen als individuen te zien."

© ANP 2015
arie boomsma
islam
moslims
islamhaat
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi