Woedende Marokkanen bestormen ziekenhuis (video)

marokko
11
24 aug '15
Zes mannen hebben gewapend met stokken de afdeling voor spoedeisende hulp van het Ibn Tofail ziekenhuis in Marrakech aangevallen.

De aanvallers bestormden het gebouw in de nacht van zaterdag op zondag. Meerdere bewakers liepen lichte verwondingen op. Een arts wist stiekem videobeelden te maken van de boze mannen. Die beelden publiceerde Marrakech al-Aan later. Te zien is hoe de mannen met stokken in hun handen meerdere beveiligers beledigden en hen bedreigden te slaan. 

Ongeluk Meerdere lokale bronnen melden dat de mannen tot boosheid werden gedreven toen ze familieleden kwamen bezoeken. De bewaker bij de hoofdpoort meldde echter dat slechts één van hen naar binnen mag. Dat was voor de mannen een onredelijke regel omdat hun familie zaterdagavond op de spoedeisende hulp terechtkwam na een auto-ongeluk. De bewaker bleef ondanks het verhaal bij zijn standpunt. 

Ze besloten zichzelf toegang te verschaffen met geweldpleging. Na de storm van geweld ontsnapten de kemphanen in hun auto. Enkele minuten later was de politie bij het ziekenhuis gearriveerd. Daarna werd de jacht ingezet. Op één kilometer van het ziekenhuis werd de groep staande gehouden. 

© Redactie 2015
marokko
marrakech
ziekenhuis
gezondheidszorg
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?