Illegale Marokkaan in terrorismeproces: 'Wilde indruk maken op vrouwen'

marokko
72
25 aug '15
De van het voorbereiden van een aanslag verdachte Mohamed B. heeft in chats gedaan alsof hij een extremist was om indruk te maken.

Dat herhaalde de 27-jarige Marokkaan, die illegaal bij zijn familie in Amsterdam verbleef, dinsdag bij de rechtbank in Rotterdam. In een schrift schreef hij onder meer een eed van trouw aan de leider van Daesh en ook een handleiding voor een bom. Gevraagd naar de reden waarom, antwoordde hij B. dat hij de teksten opschreef als geheugensteuntje, zodat hij wist wat hij moest zeggen in zijn chats. 

Hij wilde indruk maken op vrouwen met wie hij chatte. Hij zei bijvoorbeeld niet alleen dat hij zes maanden gevechtstraining had gehad in Libië, wat niet klopte, maar hij vroeg de vrouwen ook naar hun borsten en seksuele kwaliteiten, vertelde B.

Marokko
B. werd vorig jaar oktober opgepakt. Hij ontkent dat hij een terrorist is. B. zou zich naar eigen zeggen vooral schuldig hebben gemaakt aan stoerdoenerij. In Marokko heeft hij zich eerder voorgedaan als bemiddelde jongeman, terwijl hij eigenlijk geld stal. Ook deed hij zich voor als student, terwijl hij dat niet was.

Deskundigen hebben zich ook over de persoonlijkheid van B. gebogen. Door de taalbarrière konden ze geen oordeel geven over de mate waarin hij toerekeningsvatbaar is. Ze hebben wel geconstateerd dat hij de neiging heeft om zich anders voor te doen dan hij is en dan opgaat in fantasieverhalen.

© ANP 2015
marokko
rotterdam
amsterdam
terrorisme
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi