Premier Marokko vreest voor leven

marokko
31
26 aug '15
De Marokkaanse premier Abdelilah Benkirane heeft zijn aanhangers en veel tegenstanders geschokt door opmerkelijk openhartig te zijn.

Tijdens een verklaring in Tetouan, waar hij was ter voorbereiding op de komende gemeentelijke en regionale verkiezingen van volgende maand, zei hij namelijk dat hij vreest voor zijn leven. 'Ik zweer het bij Allah, ik vrees voor mijn leven, maar deze mensen zijn het woord om voor te sterven in de naam van God. Wat komt, dat komt. Als we blijven leven zullen we daar de vluchten van plukken, maar als ik sterf zullen anderen de reis voortzetten', zei Benkirane. 

Hij refereerde daarmee naar zijn politieke missie. De openhartigheid volgt nadat Benkirane iets vervelends meemaakte in Taza, waar hij uiteindelijk werd afgevoerd voor zijn eigen veiligheid. De premier werd ingesloten door een groep woedende burgers tijdens een feestelijke gelegenheid afgelopen maandag. Benkirane werd uitgejouwd en voor verrader uitgemaakt. 

Mohammed VI Koning Mohammed VI vreest overigens ook voor het leven van zijn politieke leider. De monarch zette gepantserde voertuigen en lijfwachten in om verschillende politieke figuren te beschermen. Een van hen is Benkirane. De maatregelen volgen na bedreigingen door terroristische groeperingen, die zich ze laatste maanden zeer agressief uiten jegens politici en andere publieke figuren.

De terreurgroepen dreigden meerdere malen bekende bestuurders en anderen te vermoorden.

© Redactie 2015
marokko
abdelilah benkirane
tetouan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi