Marokko ondervraagt broer Thalys-schutter

marokko
4
28 aug '15
De Marokkaanse politie heeft de broer van Ayoub El Kahzzani gehoord. Frankrijk wil graag weten of El Kahzzani hulp kreeg tijdens zijn poging zoveel mogelijk mensenlevens te nemen.

Omran El Kahzzani woont in Nador en werd daar gearresteerd. Vervolgens werd hij naar Rabat gebracht, waar hij werd gehoord over mogelijke betrokkenheid. Onderzoekers hebben ook zijn laptop in beslag genomen alvorens hij werd vrijgelaten, meldt de krant Ahdath al-Maghribia. De Marokkaanse veiligheidsdiensten zijn er vrijwel zeker van dat Omran niet betrokken is geweest bij de aanval van zijn broertje Ayoub. 

De hulp van Marokko komt goed uit voor het Frans onderzoek naar de aanval in een Thalys-trein. Dat Marokko Omran wilde spreken is niet zo gek. Hij werd in 2014 uit Spanje gezet omdat hij extremistische ideeën had. Daar deed hij dienst als imam van de Ataqwa-moskee in Algeciras. Volgens El Mundo is deze moskee 'een bron van jihadisme'. 

Tegenwoordig doet Omran zijn best als onderhouder van een moskee in de wijk El Saladillo in Nador. De moskee is geliefd bij leden van islamitische bewegingen en partijen. 

© Redactie 2015
marokko
nador
ayoub el kahzzani
thalys
amsterdam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?