Aanslag op huis asielzoekers Duitsland

buitenland
6
28 aug '15
Twee onderkomens van asielzoekers in Duitsland zijn vrijdag door brand getroffen.

In één geval, in het Duitse Salzhemmendorf, was sprake van een brandbom die door een ruit ging. In het andere geval, in Aue, was de oorzaak van de brand nog onduidelijk, maar er zou mogelijk wel een aanhouding zijn verricht. Wegens de brandbom in Salzhemmendorf (bij Hannover) zijn nog geen arrestaties verricht. De molotovcocktail werd door de ruit van een appartement gegooid waar een moeder en drie kinderen verbleven. 

Ze waren in een andere kamer en raakten niet gewond. De politie denkt dat het een gerichte aanslag op de asielzoekers was. Er wordt gezocht naar een auto die na het gooien van de brandbom is weggereden.

Brand
In Aue, in het oosten van Duitsland, ontstond ook brand in een accommodatie voor asielzoekers. Volgens de krant Freie Presse is een oudere man gearresteerd. De politie heeft tot nu toe alleen gezegd dat in de nacht al een vuilcontainer bij het onderkomen in brand was gestoken. In Duitsland zijn de laatste tijd vaker soortgelijke incidenten. 

In Weissach im Tal, in de deelstaat Baden-Württemberg, ging een gebouw in vlammen op dat gebruikt zou worden voor de opvang van vluchtelingen. Eerder deze maand werd een asielzoekerscentrum in het noordoosten van Duitsland bestookt met vuurwerk.

© ANP 2015
duitsland
hannover
salzhemmendorf
asielzoekerscentrum
baden-württemberg
weissach im tal
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi