Franse president Hollande in september naar Marokko

marokko
1
28 aug '15
Koning Mohammed VI ontmoet op 19 september de Franse president Francois Hollande in Marokko.

Hollande verblijft op 19 en 20 september in Marokko en zal dat in het kader van een officieel staatsbezoek doen. Dat meldt Yabiladi. De ontmoeting tussen de koning en de president staat gepland in Tanger. Tijdens het bezoek staat een opmerkelijke ceremonie op het programma. Hollande gaat Abdellatif Hammouchi, de Marokkaanse inlichtingenchef, eigenhandig een insigne van het 'Legioen van Eer' overhandigen. 

Veiligheidsdienst Hammouchi speelde vorig jaar de hoofdrol in een bloedserieuze diplomatieke rel tussen beide landen. De Franse politie wilde hem arresteren in de Marokkaanse ambassade in Parijs omdat een mensenrechtengroep een aanklacht indiende wegens 'marteling'. Marokko was daar uiteraard niet blij mee en schroefde de justitiële betrekkingen terug. Na een vergadering tussen Hollande en Mohammed VI in februari dit jaar werd de lucht geklaard.

Diezelfde Hammouchi krijgt nu dus een hoge onderscheiding van Hollande. Het bezoek zal voor Hollande zijn tweede zijn, na zijn eerste bezoek in april 2013. Toen ontmoette hij naast koning Mohammed VI ook premier Abdelilah Benkirane.

© Redactie 2015
marokko
frankrijk
mohammed vi
francois hollande
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?