Marokkaanse-Nederlanders gestrand in Oujda door geklooi Royal Air Maroc

marokko
52
31 aug '15
Het is weer eens raak bij Royal Air Maroc (RAM). Zaterdag strandden meer dan vijftig Marokkaanse Nederlanders in Oujda.

Zij zouden vanuit Oujda naar Amsterdam vliegen, maar weigerden dat voor hun eigen veiligheid. De passagiers deden dat omdat Royal Air Maroc een krakkemikig toestel had ingehuurd van Tunisair. De 28-jarige Najoua Essediki doet verhaal namens haar moeder, oma, nichtje en minderjarig broertje. Zij waren in Marokko op vakantie om familie te bezoeken maar kregen bij terugkomst te maken met een slechte dienstverlening van RAM. 

De Marokkaanse luchtvaartmaatschappij moest het toestel van Tunisair inhuren omdat er logistieke problemen waren. Dat toestel was echter niet luchtwaardig, aldus Essediki. 'Ze worden niet geholpen door de maatschappij en kunnen fluiten naar hun geld', citeert De Telegraaf. Onder de doodsbange passagiers ontstond paniek, al snel volgde daarop een kleine opstand. 

Dat kwam door de technische mankementen en verwaarloosde cabine met onder meer kapotte stoelen en gordels. 'Passagiers op een Brussel-vlucht hadden net daarvoor met succes een andere machine geëist, maar de Nederlanders waren de klos. De Nederlandse passagiers vonden dat onacceptabel, maar werden mentaal onder druk gezet en gedwongen in te stappen. Een aantal deed dat, anderen niet omdat ze voor hun leven vreesden. Er waren veel kinderen en ouderen bij. Sommigen vielen flauw of raakten in paniek', aldus Essediki.

© Redactie 2015
marokko
oujda
royal air maroc
tunisair
najoua essediki
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi