Moslima tijdens carpoolen geweigerd om hoofddoek

buitenland
52
3 sep '15
In Frankrijk is de haat tegen de hoofddoek diepgeworteld. Moslima's mogen niet met hoofddoek naar scholen en binnenkort volgen ook de universiteiten.

Bovendien krijg je een boete als je in niqaab op straat loopt. Deze vorm van institutionele discriminatie zet veel burgers aan om hetzelfde te doen. Dat ondervond ook een 17-jarig meisje, dat een hoofddoek draagt. Via BlaBlaCar - een site voor carpooling en het regelen van ritjes - boekte ze een rit in badplaats Gard. Eenmaal aangekomen weigerde de bestuurder de vrouw sociaal te groeten en beet haar toe geen 'hoofddoekjes' mee te nemen, meldt Lyonmag. 

De bestuurder legde uit dat zij de auto alleen in mag als ze haar hoofddoek af doet, wat het meisje direct weigerde. Volgens BlaBlaCar handelde de man niet verkeerd. In de regels van de carpool-website staat dat een bestuurder passagiers mag weigeren 'als hun uiterlijk hem of haar stoort'. Het volledige bedrag dient dan wel teruggegeven te worden aan de geweigerde passagier. Het gediscrimineerd meisje en haar moeder vragen nu om aandacht voor discriminatie.

© Redactie 2015
frankrijk
islamhaat
islamofobie
gard
discriminatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi