Haagse vondeling in goede gezondheid

algemeen
0
8 sep '15
De baby die maandagavond te vondeling werd gelegd in de Haagse Larensestraat is in goede gezondheid.

Het meisje werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht, maar volgens de politie gaat het goed met haar. Ze wordt overgedragen aan Jeugdbescherming. Bij het kindje is een briefje gevonden. De politie wil echter niet zeggen wat er opstaat. "We willen dit briefje gebruiken ter controle als de moeder zich meldt. Dat geldt ook voor de informatie hoe oud de baby is. Ze is in elk geval erg jong", aldus de woordvoerder van de politie. 

Volgens Omroep West zou de moeder blijkens het briefje al twee kinderen hebben en daarom niet voor het meisje kunnen zorgen. Volgens de politie kan het meisje ook door een ander zijn achtergelaten. De politie heeft nog niks over de ouders van de baby kunnen achterhalen. "We doen een dringend beroep op de moeder en de vader zich bij de politie te melden." Ook wordt mensen gevraagd of ze de kleertjes van het meisje herkennen. 

Op de Facebookpagina van de politie Zuiderpark zijn foto's verspreid van die kleding. Zo had ze een blauw ribcord broekje aan, maat 62 van het merk Arctic Trail en een wit vestje, maat 62 van het merk Baby Club. Ook droeg ze een grijs rompertje en een gestreept pyjamabroekje, ook maat 62 van het merk Cool Club en een wit mutsje met beertjes. Ze had een groen-witte speen bij zich.

© ANP 2015
vondeling
baby
kinderen
moeder
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?