Multiculturele uitdagingen in de uitvaartbranche

algemeen
0
Voor welke uitdagingen staan uitvaartverzorgers? Waar liggen kansen? Deze vragen worden behandeld bij het symposium Multicultureel afscheid in Nederland.
Hoe met de dood wordt omgegaan en hoe een uitvaart eruit ziet verschilt enorm per cultuur. In de dynamiek van onze multiculturele samenleving staan uitvaartondernemers voor de uitdaging om iedereen een passende afscheid te geven. Welke trends spelen er? Met welke dillema’s krijgen uitvaartondernemers te maken? En hoe ziet de toekomst er uit? 

Symposium Multicultureel afscheid in Nederland
Op deze vragen wordt een antwoord gegeven tijdens het symposium ‘Multicultureel afscheid in Nederland’. Om het jaar organiseert Yarden Vereniging een bijeenkomst voor professionals in de uitvaartbranche. Tijdens dit Yarden Symposium wordt een uniek thema besproken, dat past bij de huidige tijd en de ontwikkelingen die spelen in de uitvaartwereld.

Welke kwesties spelen er in de uitvaartbranche?
Tijdens het symposium van 2015 wordt ingegaan op de kwesties die spelen in de multiculturele samenleving. Hoe verwerk je de contante betaling bij een Ghanese uitvaart? Hoe organiseren je een Hindoestaanse vuurceremonie? Hoe zorg je dat ook de Surinaamse buitenvrouw goed afscheid kan nemen van de overledene? Dit zijn het soort vragen waar uitvaartverzorgers tegenaan lopen. 

Uiteenlopende interessante sprekers
Tijdens het symposium zullen verschillende sprekers zoals een cultureel antropoloog, een moslimdeskundige, een filosoof, een multicultureel geestelijk verzorger, ervaringsdeskundigen, multiculturele uitvaartverzorgers en allochtone jongeren hun licht laten schijnen op trends, cultuurverschillen, dilemma’s en kansen. De presentatie is in handen van Diana Matroos.

Voor wie en wanneer?
Het symposium ‘Multicultureel afscheid in Nederland’ is in de eerste plaats bedoeld voor professionals in de uitvaartzorg en de zorg, rouwdeskundigen en ritueel begeleiders. Andere geïnteresseerden zijn echter ook welkom. Het symposium zal plaatsvinden op donderdag 19 november van 10.00 tot 18.00 uur, in Studio A12 in Bunnik. 

Deelname is gratis voor Yarden-leden. Voor andere belangstellenden is de toegangsprijs 195 euro. Dit is inclusief lunch, hapjes en drankjes.

Inschrijven kan via de site van Yarden. 
© Redactie 2015
advertorial
begrafenis
yarden
maatschappij
multicultureel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?