Vijf agenten in Marokko voor rechter na dood arrestant

marokko
0
8 sep '15
Oued Amlil, een stadje in regio Taza, is in beroering nadat een jongeman kwam te overlijden in het politiebureau van de stad.

Yabiladi meldt dat justitie een onderzoek heeft bevolen en moet het lichaam van het slachtoffer onderzocht worden. Morgen komen vijf agenten van de Koninklijke Gendarmerie voor de rechter in Taza. De verdachten zouden betrokken zijn geweest bij eventuele marteling van het slachtoffer. Het slachtoffer, de 28-jarige Hamid Bouhazza, werd gearresteerd toen hij op straat Harsha (een soort Marokkaans panbrood) aan het verkopen was. 

Hij werd meegenomen omdat zijn identiteitskaart niet in orde zou zijn. Een paar uur na zijn arrestatie overleed de jongeman. Bij de aankondiging van het trieste nieuws kwam de familie van Bouhazza direct in actie. Met steun van mensenrechtenactivisten eisten ze om antwoorden bij het politiebureau.

Geschorst De officier van justitie stemde in met het verzoek van de burgers en beval een autopsie waarvan de resultaten nog niet openbaar zijn gemaakt. De Koninklijke Gendarmerie heeft een team ingesteld om een eigen onderzoek uit te voeren. De verdachten zijn voorlopig geschorst en mogen hun taken niet uitvoeren.

© Redactie 2015
marokko
taza
oued amlil
politiegeweld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?