600 Marokkaanse moskeeën worden milieubewust

marokko
3
9 sep '15
Het Marokkaans ministerie voor Islamitische Zaken heeft grootse plannen op het gebied van bewustwording betreft het milieu bij moskeebesturen.

In 2017 moet het eerste deel van deze nieuwe strategie te zien zijn in het energiegebruik van zeshonderd moskeeën. Het ministerie werkt daarvoor samen met de Duitse Maatschappij voor Internationale Samenwerking. Het doel is om minstens 600 moskeeën energie-efficiënt te maken en het publieke bewustzijn over duurzame energie te verhogen. De moskeeën worden uitgerust met de nieuwste groene technologieën zoals energiezuinige LED-verlichting, fotovoltaïsche systemen en thermische zonne-installaties om water te verwarmen. 

Mensen die verantwoordelijk zijn voor het moskeebeheer worden geïnstrueerd in het gebruik van de technologieën. Via de moskeeën wil Marokko een breder publiek bereiken in de hoop er meer eco-vriendelijke initiatieven komen en een zelfvoorzienende markt ontstaat voor energiediensten. Die leveren automatisch nieuwe banen op. 

Het initiatief kost vier miljoen euro en zal door de Duitse organisatie gefinancierd worden. Hierdoor ontstaan ten minste 130 nieuwe banen en is een mooie kans voor Marokkaanse bedrijven die werkzaam zijn in de sector van hernieuwbare energie. Zij kunnen zich bijvoorbeeld profileren op het gebied van opleidingen voor moskeebeheerders en de uitvoering van installaties en onderhoud van de systemen in de moskeeën.

© Redactie 2015
marokko
windenergie
zonneenergie
groen
milieu
moskee
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?