Egypte doodt per ongeluk twaalf toeristen

buitenland
6
14 sep '15
Egyptische veiligheidstroepen hebben zondag twaalf toeristen gedood en tien verwond die zij voor terroristen hielden.

De toeristen zaten in vier voertuigen die zich in konvooi nabij de oase van Bahariya in de westelijke woestijn bevonden. Onder de doden zijn minstens twee Mexicanen en vermoedelijk zes Egyptenaren. Het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft dat maandag meegedeeld. In het bewuste gebied zochten politie- en legereenheden naar terroristen. Zij zagen het konvooi aan voor een terroristische eenheid. 

Volgens het ministerie van Toerisme in Caïro beschikte het konvooi niet over de vereiste toestemming om in het gebied, 370 kilometer te zuiden van de hoofdstad, te rijden. Het Mexicaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bevestigd dat twee van de doden Mexicaans zijn. Van de gewonden hebben minstens vijf de Mexicaanse nationaliteit, zo meldt de Britse krant The Guardian. Mexico eist uitleg van de Egyptische overheid. Caïro heeft intussen een commissie benoemd die het incident zal onderzoeken.

Egypte heeft te maken met een enorme terugval van het aantal toeristen, een belangrijke bron van inkomsten. In 2010 bezochten circa 15 miljoen mensen het land. Dat was vorig jaar onder invloed van onlusten en aanslagen teruggelopen tot 10 miljoen bezoekers.

© ANP 2015
egypte
terrorisme
toerisme
bahariya
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi